De voordelen van een Bullet Journal

Het schrijven van een bullet journal is als een journaal over steroïden. Het is een oefening in visualisatie en oorzaak-en-gevolganalyse, toegepast op je leven. Je ziet jezelf het leven leiden dat je wilt, in een tempo waarvan je nooit had durven dromen, allemaal dankzij een notitieboekje vol aantekeningen en aantekeningen. Dus waarom, zou je kunnen vragen, zou iemand dit willen doen? Als het antwoord is dat je productiever wilt zijn in je persoonlijke en professionele leven, dan ligt het antwoord voor de hand: je hebt een notitieboekje nodig. De Bullet Journal-methode van Bill Carroll helpt je afleiding te verwijderen, zodat je nieuwe dingen kunt toevoegen die je waardevol vindt en altijd onthouden, terwijl je ook constant je vermogen om tijd te beheren verbetert, zodat je altijd werkt aan de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Het is echter in de eerste plaats ook om jou heen gebouwd: “het enige dat het bullet journal effectief moet zijn, is efficiënt en dat is helemaal aan jou.” Dit betekent dat je niet alleen een bullet journal kunt gebruiken om je dagelijkse activiteiten en vooruitgang bij te houden, maar je kunt het ook gebruiken om jezelf nuttige levenslessen te leren. Bill Carroll schrijft bijvoorbeeld in zijn bullet journals: “Ik schrijf mijn voortgang op in termen van het percentage voltooide projecten, daarna noteer ik de verbeteringen die ik in elke categorie heb aangebracht. Door dit te doen, help ik mezelf te begrijpen hoe ik denk en redeneer, en ik begin te begrijpen wat het betekent om een positieve mentaliteit te hebben. ”

Een bullet journal werkt hand in hand met uw doel om een positievere kijk te creëren. Omdat je het notitieboekje gebruikt om je voortgang bij te houden, zul je merken hoe dit jou beïnvloedt. Als je bijvoorbeeld ‘mijn vooruitgang is deze maand’ in je notitieboekje schrijft, zal dat je motiveren om harder aan je doelen te werken omdat je precies ziet waar je aan toe bent. Aan de andere kant, als je ‘mijn notitieboekje zit vol met papier en pennen’ in je notitieboekje schrijft, kan het ertoe leiden dat je die dingen in de prullenbak gooit of weggeeft omdat je geen zin meer hebt om te schrijven. Het is een feedbacklus die in beide richtingen werkt: hoe meer je je voortgang in het notitieboek opmerkt, hoe meer je jezelf naar succes duwt, wat je motiveert om meer te schrijven naarmate je verder komt op je reis.

Een ander belangrijk aspect van bullet journaling is het proces van het bijhouden van taken. Als je in je notitieboek krabbelt, documenteer je niet alleen wat je hebt gedaan, maar neem je ook op wanneer je het deed en waar je op dit moment aan werkt. Dit helpt u bij het organiseren van uw dag en geeft uzelf de tijd om aan uw takenlijst te werken. Het is veel gemakkelijker om te gaan met een lijst die voor je ligt, dan met een lijst die achter je ligt, zegt Shrink Shack.

Ten slotte is het belangrijkste aspect van het bullet journal-systeem de gewoonte om actie te ondernemen. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal begint, wordt het een natuurlijk onderdeel van je dag. Het hoeft niet eens iets groots te zijn; gewoon vijf minuten de tijd nemen om uw hoofd leeg te maken en op te schrijven wat u de volgende dag moet doen, kan het verschil maken in uw productiviteit en welzijn. U kunt het bullet journal-systeem gebruiken om op schema te blijven met uw to-do-lijst en aan de slag te gaan met de projecten die u deze week moet uitvoeren. Als u eenmaal bent begonnen, wordt het een tweede natuur om uw activiteiten bij te houden en zult u merken dat u productiever en minder stressgevoelig bent.

Bullet journals zijn ontworpen met de moderne vrouw in gedachten. Ze stellen u in staat om uw projecten bij te houden en zaken te doen zonder een logge planner in uw gezicht te hebben. U kunt het bullet journal-systeem gebruiken om een maandelijks overzicht bij te houden, een takenlijst bij te houden, een kalender te maken, een spiraalgebonden dagboek toe te voegen of een zakdagboek (wimpel, eenregelig, omlijnd of niet), dagboek of portfolio bij te houden georganiseerd en op één plek. Er zijn geen rigide regels verbonden aan de soorten bullet journals, maar het belangrijkste is dat je er een bijhoudt en gebruikt!

Bullet Journal inspiratie | My Lovely Notebook

Meer informatie My Lovely Notebook