Het belang van veiligheidstraining voor chauffeurs

Een alomvattend veiligheidsplan voor de commerciële vloot omvat een effectieve chauffeurstraining, die ongevallen voorkomt en vermindert, wat zowel de premies voor de werkgever als de werknemersverzekeringen kost. De jaarlijkse ongevallenratio voor werknemers van commerciële vloot is ongeveer 20% en de jaarlijkse totale kosten van een ongeval met een commerciële vloot bedragen ongeveer $ 70.000, veel meer dan het gemiddelde kantoorletsel. Een goed ontworpen plan zoals ML Opleidingen code 95 cursussen voor commerciële ongevallen kan ook helpen bij het verminderen van verzekeringsclaims, omdat het zich richt op gebieden die vaak worden bezocht door voertuigen. Dit type plan kan training voor alle werknemers omvatten, maar ook een stimulans voor permanente educatie bieden aan die werknemers die een trainingsprogramma met succes hebben afgerond.

Elke keer dat u nieuwe chauffeurs inhuurt of uw chauffeursinformatie bijwerkt, moet u zorgvuldig rekening houden met de trainingsbehoeften van uw bedrijf of wagenpark. Bestuurders van bedrijfsvoertuigen moeten vanaf het begin de juiste training krijgen om in aanmerking te komen voor een geschiedenis van veilig rijden, aangezien bestuurders alleen kunnen leren wat ze al weten. De eerste stap om de risico’s van het aannemen en / of opleiden van nieuwe chauffeurs te verkleinen, is door de trainingsvereisten zorgvuldig te herzien en opnieuw te evalueren.

Chauffeurs krijgen de mogelijkheid om gedurende hun hele dienstverband bijscholing te volgen met een verscheidenheid aan educatieve opties. Naast onlinecursussen zijn er tal van andere opties beschikbaar, waaronder dvd’s en persoonlijke training. Bedrijven moeten kiezen welk type training hen het meeste voordeel oplevert en de veiligheid van chauffeurs helpt. Alle veiligheidsboodschappen en verkeersborden moeten duidelijk zichtbaar zijn voor alle voertuigen, zodat chauffeurs worden opgeleid om ze te herkennen voordat er een ongeval plaatsvindt.

Elke rijopleiding moet zowel de basisprincipes van veiligheids- als noodprocedures behandelen. Het is belangrijk om te onthouden: “Alle wegen zijn niet gelijk gemaakt.” Wanneer bestuurders niet bekend zijn met de wegomgeving en verkeerspatronen, lopen ze een verhoogd risico op een ongeval. Met dat gezegd zijnde, moeten chauffeurs goed geïnformeerd zijn over de verkeerswetten van elke staat en de beste manieren om veilig binnen die wetten te rijden. Veiligheid en educatie zijn essentieel om het aantal ongevallen in het algemeen te verminderen.

Naast doorlopende trainingslessen moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun chauffeurs het initiatief nemen en zichzelf in de beste positie plaatsen om het leven van anderen te redden. Zelfstudie door middel van klassikale of live trainingsprogramma’s kan niet alleen het bewustzijn en begrip van veiligheidsprocedures vergroten, maar kan ook helpen bij het redden van een leven in geval van nood. Elke bestuurder moet worden aangemoedigd om regelmatig de rem- en richtingaanwijzers van zijn voertuig te controleren om de kans op een noodsituatie te verkleinen.

Ongevallen met een dieplader komen vaker voor dan welke andere vorm van ongeval dan ook, maar doordat de aanhanger vaak achterop de vrachtwagen wordt vastgemaakt, wordt het nog moeilijker om een bewegend voertuig te besturen of te stoppen. Sommige ongevallen vinden plaats als gevolg van vermoeidheid, onjuiste rijtechnieken, mechanische problemen of andere afleiding van de bestuurder. Deze situaties zijn moeilijk te identificeren omdat alle apparatuur standaard is op de meeste vrachtwagens. Om te voorkomen dat u met een gevaarlijke situatie met een dieplader te maken krijgt, moeten alle chauffeurs van het bedrijf een veiligheidstraining volgen over het gebruik van een dieplader en het gebruik van persoonlijke veiligheidsuitrusting, inclusief, maar niet beperkt tot, een zeil en veiligheidsuitrusting voor diepladers.

Kijk voor meer informatie op https://www.ml-opleidingen.nl/