Waarom zijn laaggeletterdheidstrainingen voor wie?

Waarom zijn Training en acteursbureau – Hetsen & Visschers strainingen voor wie?

In de Verenigde Staten hebben we gehoord over laaggeletterdheidstraining voor wie? Wie heeft zo'n programma nodig? Het gebruikelijke antwoord dat men op deze vraag krijgt is: "Waarom?" Als we niet proberen verstandelijk gehandicapten te helpen, waarom geven we dan laaggeletterdheidshulp aan degenen die dit het meest nodig hebben? Met alle andere beschikbare middelen, waarom moeten deze mensen zo oneerlijk worden behandeld?

Laaggeletterdheidstraining voor wie?

We weten dat er mensen op deze wereld zijn die geen basisvaardigheden voor geletterdheid hebben. Ze kunnen hun naam niet eens spellen! Alleen al in de VS lijdt naar schatting meer dan 1% van de bevolking aan een vorm van laaggeletterdheid of achterstand. Het is triest om te weten dat deze mensen onze hulp nodig hebben en toch kunnen we de wilskracht niet vinden om hen te helpen.

Een manier om de behoefte aan laaggeletterdheidshulp te elimineren, is door onderwijs te geven in elementaire levensvaardigheden en de alfabetiseringsontwikkeling van een persoon in de loop van de tijd te verbeteren. Dit kan de vorm aannemen van lees- en schrijftherapiesessies voor ouders, grootouders, leraren en mentoren, maar ook individuele begeleiding voor studenten. Soms kan het zelfs betekenen dat je het hele gezin van een persoon bij elkaar kunt brengen voor een programma ter verbetering van de geletterdheid. Het uiteindelijke doel van een dergelijk streven is om analfabetisme volledig uit te bannen en een persoon terug te brengen naar een zelfvoorzienend niveau van geletterdheid. Als u denkt in aanmerking te komen voor een dergelijk programma, neem dan contact op met het dichtstbijzijnde kantoor van de Commissie voor Laaggeletterdheid en Handicap.

Klik door naar de website: Hetsen & Visschers