Wegwerphandschoenen – De drie soorten wegwerphandschoenen

Of u nu een arts bent of een medisch professional die in het ziekenhuis werkt, u heeft ongetwijfeld gehoord van wegwerphandschoenen.

Wegwerphandschoenen zijn een basisvereiste geworden in de gezondheidszorg, vooral in ziekenhuizen. Terwijl de meeste ziekenhuizen van hun personeel eisen dat ze beschermende handschoenen dragen bij het hanteren van patiënten, hebben handschoenen verschillende doeleinden voor verschillende medische professionals. Het is belangrijk om te weten welke soorten wegwerphandschoenen en waarvoor ze worden gebruikt, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw werk.

Medische handschoenen zijn voornamelijk gemaakt van polymeren zoals latex, vinyl en neopreen, terwijl je soms ook wegwerphandschoenen vindt die zijn gemaakt van andere stoffen, zoals neopreen. Met zoveel opties kan de keuze vrij overweldigend worden, om mee te beginnen. Het doel van elk type handschoen is om de handen voldoende te beschermen. Wegwerphandschoenen die van latex zijn gemaakt, hebben het laagste beschermingsniveau van alle verschillende soorten medische handschoenen. Latex biedt de beste beschermingsbarrière omdat het zacht en rekbaar is, wat betekent dat het minder waarschijnlijk huidirritatie of irritaties van welke aard dan ook veroorzaakt. Enkele nadelen van latex zijn onder meer het feit dat het niet altijd biologisch afbreekbaar is en dat het een nare rest achterlaat op dingen waarmee het in contact komt.

Een ander groot nadeel van het gebruik van poedervrije handschoenen is dat patiënten gevoeligheid voor de poederresten hebben gemeld. Poedervrije handschoenen zijn de afgelopen jaren echter veel beter geworden. U kunt nu kiezen uit twee belangrijke soorten wegwerphandschoenen: polyethyleen (PE), een zeer duurzaam en duurzaam product; Sommige handschoenen zijn ontworpen om naar buiten te gaan zonder in contact te komen met poedervormige stoffen, maar meestal zijn ze alleen beschikbaar in poedervorm.

Er zijn ook twee andere belangrijke soorten wegwerphandschoenen beschikbaar: nitril en siliconen. Nitril is een uitstekende keuze voor veel verschillende toepassingen, waaronder de chirurgische omgeving, waar wonden die genezen kunnen worden geïrriteerd als het weefsel van de patiënt wordt blootgesteld aan bloed. Bovendien zullen veel verschillende bacteriën, virussen en schimmels groeien in gebieden die worden beschermd door nitril. Siliconen is al tientallen jaren het voorkeursmateriaal, maar het heeft een grote tekortkoming: het biedt niet veel bescherming tegen enzymen of andere biologische verontreinigingen, zoals die gevonden in het spijsverteringskanaal. Nitril en siliconen werken beide goed buiten het spijsverteringskanaal, maar in dit geval is het het ontbreken van een barrière waardoor de enzymen kunnen doordringen. Beide soorten wegwerphandschoenen hebben ook nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u ze koopt.

Hoewel wegwerphandschoenen, zoals die van nitril en siliconen, beide uitstekende keuzes zijn om uw handen tegen chemicaliën te beschermen, is er één groot nadeel dat u zeker in overweging moet nemen voordat u ze koopt: de hogere kosten.

Hoewel wegwerphandschoenen meer bescherming bieden dan hun duurdere tegenhangers, kosten ze meestal ook veel meer. Deze hogere kosten zijn vaak gerechtvaardigd, omdat het gebruik van wegwerphandschoenen voor het hanteren van chemicaliën, biologisch gevaarlijke materialen en andere gevaarlijke materialen een grote stap vooruit is ten opzichte van het gebruik van iets anders. U kunt echter nog steeds uitstekende wegwerphandschoenen vinden tegen een redelijke prijs.

Wanneer u het juiste paar handschoenen kiest, is het belangrijk om te begrijpen wat voor soort chemicaliën u behandelt, en het type handschoen dat u wilt gebruiken. Het is ook belangrijk om precies te weten waaruit de handschoen is gemaakt, zodat u weet dat deze u beschermt tegen schadelijke stoffen zonder enig risico op allergische reacties. Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat u altijd uw handen grondig moet wassen wanneer u een potentieel gevaarlijke stof hanteert, ongeacht welke handschoen u draagt. Door meer te weten te komen over de handschoenselecties die voor u beschikbaar zijn en ervoor te zorgen dat u altijd de aanwijzingen opvolgt die bij uw specifieke paar handschoenen worden geleverd, bent u beter in staat uw handen te beschermen en te allen tijde veilig te werken. Het is belangrijk om na te denken over de mogelijke gevaren en het juiste type wegwerphandschoen te kiezen voor uw specifieke taak. Naast de verschillende soorten handschoenen die hierboven worden genoemd, zijn er ook veel meer handschoenopties voor de veiligheidsindustrie, zoals veiligheidshandschoenen voor medische toepassingen.

 

 

Vind meer informatie: Clean Product