Metrotegels selecteren voor uw keukenontwerp

Er is een enorme selectie metro wandtegels op de markt van een breed scala aan fabrikanten, waaronder tegeldistributeurs en retailers die gespecialiseerd zijn in metrotegels. Er zijn ook veel tegelwinkels die thuisbedrijven zijn die uitsluitend handelen in metrotegels en andere tegelproducten. De prijsklassen voor tegels variëren van een paar cent tot meer dan $ 20 per vierkante voet.

Dus wat maakt een backsplash van een metrotegel zo geweldig? Zijn er echt voordelen aan het kiezen van metrotegels? Is het de moeite waard om veel geld uit te geven aan dit soort tegels? De waarheid is dat metrotegels een uitzonderlijke keuze zijn voor elk keuken- of badkamerontwerp, omdat ze er mooi uit kunnen zien, lang meegaan en veel waarde toevoegen aan het algehele ontwerp van uw ruimte. Hier zijn een paar dingen waar u aan moet denken bij het kiezen van metrotegels voor uw keuken of badkamer.

Het eerste waar u aan moet denken, is of u een tegel wilt die erg lijkt op natuurlijke materialen zoals steen of visgraat, of dat u een tegel wilt met een glad, glanzend oppervlak en een uniek ontwerp. Als u van plan bent uw tegels op maat te laten maken, dan kunt u kiezen uit verschillende dessins, waaronder visgraatmotief, mandenvlechtwerk, gesimuleerde steen, marmer en andere. De prijzen voor metrotegels variëren sterk, afhankelijk van het type steen dat wordt gebruikt, de dikte en het fabricageproces. Metrotegels gemaakt met echt visgraat- of mandenvlechtwerk zijn bijvoorbeeld meestal veel duurder dan tegels gemaakt met vergelijkbare materialen van mindere kwaliteit.

Een ander ding om te overwegen bij het kiezen van metrotegels is het aantal per vierkante meter dat ze kosten, evenals hun duurzaamheid. metrotegels zijn er in een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder natuurleien, keramiek, roestvrij staal, natuursteen, marmer en graniet. De grootte van de tegels maakt ook een verschil, want hoe groter de tegels zijn, hoe duurder de per vierkante voet is. Over het algemeen kost een grotere tegel meer per vierkante voet, vanwege het grotere gewicht.

Naast duurzaamheid, installatiegemak en per vierkante meter, moet u ook kijken naar het algehele ontwerp van de metrotegel wanneer u beslist welke u wilt kopen. Zoals je zou verwachten, wordt het ontwerp geleverd met alle metrotegels, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van metrotegels die passen bij wat je al in je keuken hebt staan. U kunt een metrotegel kiezen met een soortgelijk ontwerp als wat u al heeft, of uw eigen ontwerp ontwerpen met verschillende kleuren en materialen.

Het laatste waar u rekening mee moet houden bij het kopen van metrotegels, is hoe gemakkelijk ze te installeren zijn, vooral als u van plan bent ze in een aanrechtblad te gebruiken. Het installeren van metrotegels op een backsplash vereist meer werk dan het installeren van keramische tegels, aangezien metrotegels groter zijn en meer ruimte nodig hebben om correct te worden geïnstalleerd. Als u de metro echter op dezelfde manier installeert als keramische tegels, passen ze meestal goed en zien ze er net zo goed uit als keramische tegels.

https://www.retrotegels.nl/product-category/wandtegels/metrotegels-wandtegels/